VW Bedrijfswagens. Bandenservice.

  • Pon Dealer Groep
Bandenservice-vw-bedrijfswagens.JPG

Optimaal contact met het wegdek vraagt om goede banden. Bij de aanschaf hiervan moet u dan ook kunnen vertrouwen op maximale grip en een stevige wegligging. Maar ook comfort en een laag geluidsniveau zijn belangrijk.

Met de bandenservice van Volkswagen Bedrijfswagens weet u precies waar u aan toe bent. Pon Dealer Groep heeft voor elke bedrijfswagen een passende band. Hierbij kijken wij natuurlijk in de eerste plaats naar uw wensen. Zo kunt u samen een keus maken uit het uitgebreide aanbod, waarbij Continental en Semperit de belangrijkste huismerken zijn.

Bandenhotel.

U heeft er geen omkijken naar. Uw zomerbanden kunnen tijdens de wintermaanden tegen een schappelijke vergoeding worden opgeslagen in het ‘bandenhotel’ van Pon Dealer Groep. Wel zo makkelijk. Om ze in conditie te houden, is het goed de banden, voordat ze hun intrek nemen in het hotel, te reinigen. Gewoon met water en zeep.

Bandenspanning.

Een verkeerde bandenspanning kan schade veroorzaken aan uw banden. De juiste bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en meestal ook aan de binnenkant van de tankklep. Deze waarde is afhankelijk van de belasting en de gebruiksomstandigheden. Voor winterbanden mag u in de regel 0,2 bar bij de normale bandenspanning optellen.U kunt de bandenspanning het beste meten bij een koude band. Tijdens het rijden is de bandenspanning normaal gesproken hoger. Hier hoeft u dus niets aan te doen.

Bij een te lage bandenspanning gaat de band bewegen, waardoor hij kan beschadigen. Dit kan zelfs leiden tot een klapband. Daarnaast verbruikt uw bedrijfswagen meer brandstof bij een lage bandenspanning. Controleer de bandenspanning dus regelmatig! Verliest één van uw banden langzaam lucht? Een spijker, defect ventiel of beschadigde velg kan de oorzaak zijn. U kunt Pon Dealer Groep natuurlijk altijd raadplegen voor advies.

Beschadiging.

Het is raadzaam uw banden regelmatig te controleren op beschadigingen. Want een beschadiging aan de buitenkant kan uw band ook inwendig beschadigen. Raadpleeg Pon Dealer Groep voor een vakkundige reparatie of eventuele vervanging. Voorkomen van beschadigingen en vroegtijdige slijtage is natuurlijk altijd beter. Zorg er daarom voor dat u uw bedrijfswagen niet te zwaar belast. En vermijd extreme snelheden in bochten en remmen met geblokkeerde wielen.

Tips

  • Check van tijd tot tijd de band op beschadigingen. Grote barsten of uitstulpingen kunnen leiden tot een klapband.
  • Vergeet niet uw reserveband regelmatig te controleren. Uw reserveband ligt dan wel ongebruikt in uw auto, soms kan er toch lucht ontsnappen. Controleer daarom ook regelmatig de spanning van de reserveband