Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Nieuwe Q6 e-tron

20 maart 2024

Audi Q6 e-tron neemt een Voorsprong door Techniek

Sprong voorwaarts op gebied van prestaties, actieradius, laden en rijdynamiek

Elektrische innovatie in de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron belichaamt de kernwaarden van Audi, namelijk 'Voorsprong door Techniek'. Als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit is het de eerste productieauto van Audi die is gebouwd op het Premium Platform Electric (PPE). Het voertuig is uitgerust met baanbrekende technologieën op het gebied van infotainment en veiligheid. Met indrukwekkende rij- en laadprestaties, waaronder snelladen tot 270 kW, onderscheidt de Q6 e-tron zich. Bovendien biedt het een ultieme efficiëntie en een grote actieradius, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie op zoek is naar geavanceerde elektrische mobiliteit.

Nieuwe Q6 e-tron -2

Iconisch SUV-design in beweging

De Audi Q6 e-tron omarmt het iconische SUV-design van Audi, met een onmiskenbare esthetiek. Ontwikkeld in samenwerking met Porsche op het Premium Platform Electric, vertoont het een uitgekiende verhouding met een lange wielbasis en korte overhangen, typerend voor de dynamiek van Audi's Q-modellen. Het exterieur is een spel van vloeiende lijnen en scherpe contouren, waardoor zelfs bij stilstand een gevoel van beweging wordt uitgestraald. De gestroomlijnde daklijn verleent de auto een gestrekte allure, terwijl de achterzijde wordt gekenmerkt door een naadloos geïntegreerde lichtbalk, een onderscheidend kenmerk van het Audi-ontwerp. Voor een optimale balans en grip zijn de achterbanden van de Q6 e-tron breder dan die aan de voorzijde, terwijl de royale wielbasis van 2,90 meter ruimte biedt voor comfortabel zitplaatsen voor vijf inzittenden en hun bagage.

Ruimtelijk interieur

Het interieur van de Audi Q6 e-tron is ontworpen met een sterke focus op gebruiksgemak, met een ruimtelijke lay-out die duidelijk onderscheid maakt tussen verschillende elementen. Het panoramische display van de Audi MMI en het MMI-passagiersdisplay bieden een overzichtelijke digitale ervaring, terwijl het 'Softwrap'-concept zorgt voor een naadloze integratie van de ruimte in de hele cockpit. Door het gebruik van functionele materialen worden de verschillende zones in het interieur duidelijk onderscheiden, waarbij comfortabele gebieden zijn voorzien van zachte materialen en royale oppervlakken voor een luxueuze uitstraling.

Duurzaamheid en ruimte

Gerecyclede materialen vormen een essentieel onderdeel van de productie van de Audi Q6 e-tron, waardoor het gebruik van nieuwe grondstoffen wordt verminderd en een duurzaam, circulair productieproces wordt bevorderd. Het innovatieve PPE-platform draagt bij aan een gebruiksvriendelijk en ruim interieur van de Q6 e-tron. Met de achterbank omhoog biedt de kofferbak een aanzienlijke opbergruimte van 526 liter. Bij het neerklappen van de achterbankleuning wordt deze opslagruimte zelfs vergroot tot 1.529 liter. Daarnaast is er nog eens 64 liter opbergruimte beschikbaar in de frunk onder de motorkap, een handige plek voor bijvoorbeeld kleinere reistassen of de laadkabel.

Groot rijbereik en efficiënte laadtechnologie 

De Audi Q6 e-tron is uitgerust met krachtige elektromotoren en een lithium-ion accupakket met een bruto capaciteit van 100 kWh (94,9 kWh netto), wat resulteert in een indrukwekkende actieradius van maximaal 625 km** (WLTP). Met een systeemvermogen van 285 kW (380 kW voor de SQ6 e-tron), levert de Q6 e-tron sportieve prestaties. De auto sprint in 5,9 seconden (4,3 seconden voor de SQ6 e-tron) van 0 naar 100 km/u, met topsnelheden van respectievelijk 210 km/u en 230 km/u.

Dankzij de standaard 800-volt technologie en een maximale laadcapaciteit van 270 kW kan de Audi Q6 e-tron razendsnel worden opgeladen. Met een geschikt laadstation (High Power Charging) is het mogelijk om in slechts tien minuten tot 255 kilometer aan rijbereik bij te laden, dankzij geavanceerde technologieën voor slim thermisch beheer. Het opladen van 10 tot 80 procent duurt ongeveer 21 minuten. Met Plug & Charge autoriseert de auto zichzelf bij geschikte laadstations zodra de laadkabel wordt aangesloten. Bovendien biedt de Audi Q6 e-tron als eerste elektrische model van Audi de mogelijkheid tot 'bankladen', waarbij bij 400-volt laadstations de 800-volt batterij wordt verdeeld in twee gelijke delen en parallel geladen met maximaal 135 kW. Thuisladen met een standaardlader is mogelijk tot 11 kW.

Een ander belangrijk aspect voor de efficiëntie en actieradius van de Audi Q6 e-tron is het geavanceerde recuperatiesysteem. Ongeveer 95 procent van alle dagelijkse remacties kan worden afgehandeld door dit systeem, waardoor de auto tot 220 kW aan energie kan terugwinnen. Voor de Audi Q6 e-tron quattro bedraagt het gecombineerde energieverbruik tussen 19,4 en 17,0 kWh/100 km (WLTP), terwijl voor de Audi SQ6 e-tron een gecombineerd verbruik tussen 18,4 en 17,5 kWh/100 km (WLTP) geldt.

Wereldprimeur in verlichtingstechnologie 

De Audi Q6 e-tron markeert een mijlpaal in verlichtingstechnologie met een wereldprimeur: 's werelds eerste Audi met een actieve digitale lichtsignatuur. Een speciale softwaremodule in één van de vijf computers van de Q6 e-tron maakt deze unieke lichtsignatuur mogelijk. De digitale OLED achterlichten genereren elke tien milliseconden een nieuw beeld met behulp van een speciaal ontwikkeld algoritme. Deze actieve digitale lichtsignatuur geeft de exterieurverlichting van de Q6 e-tron een levendigheid en intelligentie die ongeëvenaard zijn. Aan de voorkant wordt de actieve digitale lichtsignatuur gecreëerd door de interactie van het algoritme met twaalf segmenten, terwijl achteraan alle digitale OLED-segmenten worden gebruikt.

De tweede generatie digitale OLED-achterlichten tilt het verlichtingsdesign en de functionaliteit naar een hoger niveau, wat resulteert in verbeterde verkeersveiligheid. Deze achterlichten kunnen nu communiceren met de omgeving van de auto en bieden uitgebreide veiligheidsfuncties, waaronder een communicatielicht dat andere weggebruikers waarschuwt voor ongevallen of pech. De introductie van deze nieuwe technologie in de Audi Q6 e-tron zet tevens nieuwe standaarden voor individualisatie, met acht digitale lichtsignaturen beschikbaar in de vernieuwde dagrijverlichting van de Matrix LED-koplampen en de digitale OLED-achterlichten 2.0. Hierdoor kunnen eigenaren hun Audi Q6 e-tron op een geheel nieuwe manier personaliseren.

Digital Stage

Het infotainmentsysteem van de Audi Q6 e-tron betekent een sprong naar het Digital Stage-tijdperk met zijn Audi MMI panoramadisplay en het MMI passagiersdisplay, naadloos geïntegreerd om een ruimtelijk en luchtig interieurgevoel te creëren. Het Audi MMI panoramadisplay, met zijn gebogen OLED-technologie en 11,9-inch Audi virtual cockpit gecombineerd met het 14,5-inch MMI touchdisplay, richt zich op de bestuurder en lijkt te zweven dankzij sfeerverlichting, terwijl de voorpassagier wordt bediend met een 10,9-inch MMI-display met Active Privacy Mode. Optionele functies omvatten het Augmented Reality Head-Up Display, terwijl de Audi Assistent met meer dan 800 spraakopdrachten wordt weergegeven op het centrale touchdisplay en het head-up display, draaiend op Android Automotive OS met regelmatige over-the-air updates en standaard voorzien van connected services van Audi en de e-tron routeplanner, terwijl het Bang & Olufsen Premium audiosysteem, met twintig luidsprekers en 830 watt aan vermogen, een meeslepende luisterervaring biedt, inclusief dynamisch interactielicht (IAL) voor communicatieve functies.

Behulpzaam en veilig

De Audi Q6 e-tron biedt standaard een uitgebreid assortiment aan rijhulpsystemen die de dagelijkse autorit en de algehele verkeersveiligheid aanzienlijk verbeteren. Een innovatieve toevoeging aan de Q6 e-tron is de adaptieve rijassistent plus, die niet alleen ondersteuning biedt bij acceleratie, snelheidsbehoud, afstand houden en rijstrookbegeleiding, maar ook profiteert van gedetailleerde kaartgegevens en zwermdata van andere voertuigen, waardoor het rijgedrag van de Q6 e-tron wordt geoptimaliseerd. Met radarsensoren, een frontcamera en ultrasone sensoren is de Q6 e-tron gemakkelijk en soepel te besturen. Bij de lancering zijn parkeerassistentie achter, cruise control, rijbaanwaarschuwing, efficiency assistentie, actieve front assistentie en een waarschuwingssysteem voor afleiding en vermoeidheid standaard inbegrepen. Klanten hebben de mogelijkheid om extra rijhulpsystemen en een veiligheidspakket te kiezen als onderdeel van verschillende uitrustingsniveaus.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.