ID.3ID.5_

Subsidieregeling elektrische auto's 

Profiteer tot € 2.950 in 2023

Profiteer in 2023 van subsidie op een elektrische auto

Wil jij in 2023 een nieuwe of gebruikte elektrische personenwagen kopen of leasen? Dan kom je in aanmerking voor de SEPP, Subsidie Elektrische Personenauto's particulieren. Deze subsidie kan oplopen tot € 2.950 en geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's. Loop jouw subsidie niet mis. Lees er hier alles over. 

Subsidiebedragen 2023

Het totale subsidiebudget voor SEPP is verdeeld over de periode 2020 tot en met 2024. Per jaar worden de budgetten voor nieuwe en gebruikte auto’s vastgesteld. Voor 2023 zijn de bedragen inmiddels bekend. Voor elektrische personenauto's, die aan alle voorwaarden voldoen, gelden de volgende bedragen:

Nieuwe elektrische auto kopen of Private Leasen

Voor een nieuwe elektrische auto die je koopt of leaset, kan er € 2.950 subsidie aangevraagd worden. Dit kan alleen met een koopovereenkomst die afgesloten is op of na 1 januari 2023.

Gebruikte auto kopen of Private Leasen

Voor een gebruikte elektrische auto die je koopt of leaset, kan er € 2.000 subsidie aangevraagd worden. Dit kan alleen met een koopovereenkomst die afgesloten is op of na 1 januari 2023.

Wanneer kom je in aanmerking voor een subsidie?

Je komt in aanmerking voor de subsidieregeling als de koop of leaseovereenkomst van de elektrische personenauto is afgesloten op of na 1 januari 2023. De elektrische personenauto mag niet eerder dan 1 januari 2023 op naam staan en de nieuwprijs mag maximaal € 45.000 bedragen. 

Alle voorwaarden op een rijtje:

  • Alleen voor 100% elektrische personenauto's
  • Actieradius van minimaal 120 km
  • Nieuwprijs bedraagt maximaal € 45.000
  • De overeenkomst staat op jouw naam
  • De overeenkomst wordt gesloten in 2023
  • Je hebt een geldig woonadres in Nederland

Wacht niet te lang met aanvragen!

De kans bestaat dat de subsidiepot, net als voorgaande jaren, snel opraakt. Dien daarom zo snel mogelijk je subsidieaanvraag in. Zo is de kans kleiner dat je de subsidie misloopt. Goed om te weten, de auto hoeft nog niet geleverd te zijn of op naam geregistreerd te staan om een subsidieaanvraag in te dienen.