Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Audi Q6 e-tron - interieur 4

4 september 2023

Audi Q6 e-tron: een nieuwe visie op interieur

Een innovatief interieurontwerp 

Een gloednieuw en innovatief interieur

Het interieur van de gloednieuwe Audi Q6 e-tron is van binnenuit met zorg ontworpen. Het onderscheidt zich door een opvallend driedimensionaal design met een scherp contrast, waardoor specifieke kenmerken nog meer opvallen. Audi heeft met de functionele en aantrekkelijke vormgeving perfect ingespeeld op de wensen en behoeften van klanten. Dit is mogelijk gemaakt door twee cruciale elementen: de Audi Q6 e-tron is het eerste productiemodel dat gebruikmaakt van het geavanceerde nieuwe Premium Platform Electric (PPE) en de innovatieve E3 elektronica-architectuur. Dankzij deze slimme combinatie zijn technologie, esthetiek en duurzaamheid harmonieus in evenwicht.

Eén geheel

Het interieur van de Audi Q6 e-tron straalt een ruime en harmonieuze sfeer uit dankzij de 'Softwrap', die de gehele passagiersruimte omvat, van deuren tot middenconsole. De kleuren en hoogwaardige (gerecyclede) materialen komen ook terug in de stoelbekleding, wat een cocon-gevoel creëert. Het gebruik van materialen en kleuren is zowel esthetisch als functioneel, met comfortabele gebieden met royale oppervlakken en zachte texturen. Hoogwaardige bedieningselementen in glanzend zwart vallen op, met bijvoorbeeld een 'black panel' aan de bestuurderszijde van de deur voor belangrijke functies. De lage luchtuitlaatopeningen van het klimaatsysteem zijn naadloos geïntegreerd voor een harmonieuze uitstraling.

Duurzaamheid als focus

Diverse materialen van de Softwrap zijn duurzaam geproduceerd. Zo zijn de bekledingsmaterialen Elastic Melange en Argument gemaakt van 100% gerecycled polyester. Ook Dinamica microvezel, dat wordt gebruikt voor de stoelbekleding, is gemaakt van gerecyclede materialen. De grote oppervlakken van het dashboard op hun beurt zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. In de S line- en S-modellen kunnen klanten kiezen voor donker geborsteld aluminium, carbon-structuur of een hightech ogende structuur van gerecycled polyester. In de Econyl-vloermatten zijn onder meer oude visnetten, tapijt en industriële restproducten verwerkt

PPE: alle ruimte

De Audi Q6 e-tron is het eerste productiemodel dat gebruikmaakt van het speciaal voor elektrische aandrijving ontwikkelde Premium Platform Electric (PPE). Daarbij stond optimale benutting van ruimte ook centraal. Alleen al het ontbreken van een centrale ‘tunnel’ zorgt voor veel beenruimte achterin. De bagageruimte heeft een inhoud van 526-1.529 liter en voorin is er een 64-liter frunk. In het interieur is er volop bergruimte. Daarnaast zijn er bekerhouders, een phonebox en laadpoorten voor smartphones. 

Digital stage

De 'Digitale Pracht' is een opvallend kenmerk dat bestaat uit een panoramisch MMI-display met geïntegreerde Audi Virtual Cockpit (11,9 inch), een stijlvol gebogen MMI Touch Display in Singleframe-ontwerp (14,5 inch) en een MMI-scherm (10,9 inch) voor de passagier. Door hun naadloze integratie dragen deze schermen bij aan het gevoel van ruimtelijkheid. 's Nachts lijkt het gebogen MMI Touch Display te zweven, dankzij de omgevingsverlichting. De passagier kan bijvoorbeeld op zijn eigen scherm films kijken zonder de bestuurder te storen, aangezien het beeld niet zichtbaar is voor de bestuurder. Daarnaast kan de passagier via dit scherm helpen met de navigatie.

Optioneel is er een augmented reality head-up display beschikbaar. Belangrijke informatie wordt weergegeven in het gezichtsveld van de bestuurder en lijkt zich op een afstand van 200 meter voor de auto te bevinden.

Interactief licht

Het Interaction Light (IAL) met LED-technologie omvat het gehele interieur. Het ontvangt inzittenden via de welkomstfunctie en laat zien wanneer de auto afgesloten of ontgrendeld is. Het IAL is er ook voor de veiligheid. Zo kan het dynamische afslagverlichting weergeven. Tevens kan het met pulserend licht informatie over bijvoorbeeld het laadproces versterken. Als het IAL niet actief is, gaat het op in de ambienteverlichting van het ambient light pakket plus.

Zelflerende stemassistent

Dankzij de nieuwe E3 elektronica-architectuur is het interieur van de Q6 e-tron volledig digitaal en verbonden. Audi's zelflerende stemassistent, genaamd Audi Assistant Dashboard, met een avatar, kan worden geactiveerd met 'Hé Audi' of via de myAudi app. Hiermee wordt een veelzijdig bedieningsconcept mogelijk, waarbij gesproken opdrachten als tekst op het display verschijnen en de assistent leert van elke interactie, wat kan resulteren in proactieve suggesties, slimme routines en 'intelligente lijsten'. Gebruikers kunnen hun favoriete apps, ook van derden, via een eigen app store op het MMI Touch display van de auto weergeven en bedienen met stemopdrachten, zonder de noodzaak van een smartphone.

3D sound system

Een Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D sound, 22 speakers en een vermogen van 830 W is optioneel te bestellen. Geluid klinkt hiermee zoals het is opgenomen. Dat zit hem vooral in de slimme plaatsing van de speakers. Zo maken diverse speakers optimaal gebruik van geluidsreflectie via de ramen. De bass-speakers hebben een speciaal ontwikkelde behuizing die het doorgeven van vibraties beperkt. Doordat vier speakers in de hoofdsteunen zijn geïntegreerd, kan het sound system bovendien ‘sound zones’ creëren. Het sound system is met lichtgevende belettering tevens een lust voor het oog. Ook door dit detail toont Audi aan dat het interieur van de Q6 e-tron is ontworpen met de inzittenden als centrale factor.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.