Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Vernieuwde Audi A3

Audi vernieuwt A3 

Met de allstreet introduceert Audi derde carrosserievariant

Audi A3: Sportief, Stijlvol en Geavanceerd

Audi introduceert een vernieuwde versie van de succesvolle A3, die sportiever, comfortabeler en digitaler is dan ooit tevoren. De standaarduitrusting is uitgebreid en nu zijn ook on demand functies beschikbaar. Daarnaast voegt Audi de A3 allstreet toe aan het assortiment, een praktische cross-over met een stoere offroad-look. Hiermee breidt Audi de A3-serie uit met een derde carrosserievariant, naast de Limousine en Sportback. De vernieuwde Audi A3-modellen zijn direct herkenbaar aan de vlakkere en bredere Singleframe grille. Een opvallende spoiler verbindt de grote, hoekig gevormde luchtinlaten in de bumper optisch met elkaar, wat het sportieve karakter benadrukt. Het ontwerp van de bumper en de diffuser aan de achterzijde is geïnspireerd door de Audi RS-modellen.

Nieuwe Audi A3 allstreet

De nieuwste toevoeging aan het compacte premiummodel van Audi is de Audi A3 allstreet, de derde variant naast de Sportback en de Limousine. Deze cross-over heeft een verhoogde bodemvrijheid van 1,5 cm ten opzichte van de A3 Sportback, met grote 17 inch wielen (optioneel 18 of 19 inch) die de totale extra bodemvrijheid op 3,0 cm brengen. Opvallende designelementen benadrukken zijn stoere uitstraling, zoals de matzwarte Singleframe grille met honingraatstructuur die verwijst naar de Q-modellen van Audi. De voorspoiler, diffuser achter, donkere side-skirts en wielkastverbreders onderstrepen het robuuste off-road-karakter.

De Audi A3 allstreet beschikt over een speciaal afgestemd onderstel voor een perfecte combinatie van hogere zit, comfort en dynamiek. De bagageruimte, variërend van 380-1.200 liter zoals bij de A3 Sportback, en de standaard dakrails dragen bij aan het gebruiksgemak. Optioneel zijn een afneembare trekhaak en een elektrisch bediende achterklep verkrijgbaar.

Kiezen voor een lichtsignatuur

Opteren voor een lichtsignatuur is mogelijk via de Multimedia Interface (MMI) voor bestuurders van de nieuwe A3-serie. Tot vier verschillende dagrijverlichting signatures zijn beschikbaar, waardoor de uitstraling van de auto naar persoonlijke voorkeur kan worden aangepast. De (Matrix) LED-koplampen creëren deze signatures met behulp van 24 pixel-elementen gerangschikt in drie rijen binnen de scherp gevormde, platte koplampunits. Elke lichtsignatuur wordt vergezeld door een specifiek coming/leaving home scenario.

Aangescherpt interieur: nog completer, licht in de hoofdrol

Het interieur van de Audi A3 is ook verfijnd. Standaard zijn een driespaaks multifunctioneel stuurwiel met lederen bekleding en airconditioning aanwezig. De optionele climate control pakketten bevatten nieuwe 'blade design' uitstroomopeningen die een vlakke uitstraling hebben en de breedte van de cockpit benadrukken. Een meervoudig verstelbare armsteun is geïntegreerd in de middenconsole, en de bediening van de S tronic-transmissie met dubbele koppeling gebeurt via een compact ontworpen shifter.

Lichtinval speelt een belangrijke rol in het interieur: standaard zijn bepaalde deuraccenten en voetenruimtes verlicht. Contourverlichting rond de middenconsole en de bekerhouders is altijd aanwezig. De voorportieren bevatten panelen die verlicht zijn vanaf de achterkant. Bij het openen en sluiten van de vernieuwde Audi A3 zorgt een dynamische lichtflow met vijf lichtsegmenten voor een opvallend effect. Er zijn dertig kleuropties beschikbaar via het MMI-systeem. De zitplaatsen en verschillende afwerkingselementen zijn bekleed met Dinamica, een materiaal dat oogt en aanvoelt als suède maar deels bestaat uit gerecycled polyester.

Connectiviteit van topklasse

Alle vernieuwde Audi A3-modellen hebben standaard de Audi virtual cockpit, DAB+ digitale radio en een 10,1 inch touchdisplay. Draadloos opladen voor smartphones en vier USB-C poorten zijn inbegrepen. Optioneel is MMI navigatie plus beschikbaar voor toegang tot online diensten via apps op het display. Extra apps zijn gemakkelijk te downloaden via de geïntegreerde Audi store. De Audi A3 kan worden bediend via het touchscreen of met spraak, inclusief Amazon Alexa voor muziekstreaming en smart home functies.

On demand

Voor de vernieuwde Audi A3 zijn on demand functies beschikbaar. Via de myAudi-app kunnen gebruikers tot vijf infotainment- en comfortfuncties selecteren en toevoegen, zelfs nadat de auto al in gebruik is genomen. Opties omvatten MMI navigatie plus met Audi connect services, smartphone interface met iOS en Android-integratie, adaptieve cruise assist, grootlichtassistent en een upgrade naar twee klimaatzones voor de airconditioning. Alle functies zijn beschikbaar voor verschillende periodes, afhankelijk van individuele behoeften.

Slimme assistentie

De vernieuwde Audi A3 is uitgerust met geavanceerde assistentiesystemen die zorgen voor hoog comfort en veiligheid. Systemen zoals Audi pre sense front, collision avoidance, turn assist en lane departure warning verminderen het risico op aanrijdingen. Adaptive cruise assist houdt de A3 binnen de wegmarkeringen, terwijl de assisted lane change functie nu standaard is inbegrepen. Dit systeem kan accelereren, remmen en sturen overnemen bij snelheden tot 210 km/u en ondersteunt bij rijbaanwisselingen op snelwegen (boven 90 km/u). Park assist met park assist plus biedt nauwkeurige stuurbewegingen bij zowel inparkeren als uitparkeren. Lane change warning, exit warning en rear cross-traffic assist gebruiken radars aan de achterzijde om tijdig te waarschuwen voor achteropkomend verkeer.

Mild-hybride trapt af

De vernieuwde Audi A3 wordt in eerste instantie leverbaar als 35 TFSI met een 1,5-liter mild-hybride turbo-benzinemotor in combinatie met de automatische 7-traps S tronic-transmissie met dubbele koppeling. In het tweede kwartaal van het jaar komen ook andere benzinemotoren beschikbaar, eind dit jaar gevolgd door een plug-in hybridemodel.

De eerste nieuwe Audi A3 Sportback-, Limousine- en allstreet-modellen worden in mei in Nederland verwacht. Meer informatie, specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.