SKODA KAMIQ naam nieuwe compacte SUV van SKODA


24 januari 2019

De nieuwe compacte SUV van SKODA heet de SKODA KAMIQ. De cross-over is de derde SUV van SKODA voor de Europese markt en vormt de volgende stap in het SUV-offensief van de Tsjechische autofabrikant.

Nieuwe SKODA KAMIQ ontworpen voor de stad en daarbuiten

Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie. De nieuwe SKODA cross-over deelt zijn naam met de KAMIQ die nu al in China leverbaar is, maar wijkt verder op alle fronten af als compleet nieuw model.

De nieuwe SKODA KAMIQ is een cross-over model dat de ideale metgezel is voor het dagelijks leven in de moderne stad én daarbuiten. De naam KAMIQ maakt deel uit van een cross-model naamgeving voor het SUV-modellengamma. Alle namen van de huidige SKODA SUV-modellen beginnen met een K en eindigen met een Q: KODIAQ en KAROQ.


SKODA KAMIQ volgende stap in SUV-offensief SKODA

Met de nieuwe SKODA KAMIQ zet de Tsjechische autofabrikant de volgende stap in zijn SUV-offensief en breidt het merk zijn aanbod uit met een compact en op levensstijl gericht instapmodel voor de Europese markt. De SKODA KAMIQ combineert de wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto met de klassieke voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht, gemakkelijker in- en uitstappen en meer bodemvrijheid. Op basis van het modulaire MQB-platform biedt het SKODA-model nieuwe assistentiesystemen en maakt het ook indruk met talloze Simply Clever-functies die net zo typerend zijn voor het merk als de royale beschikbare ruimte.

De wereldpremière van de nieuwe SKODA KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève, (5 tot en met 17 maart 2019).


Teaser van de SKODA KAMIQ

Om het publiek alvast klaar te maken voor de komst van de nieuwe SUV heeft SKODA recentelijk een teaser gepubliceerd van de nieuwe SKODA KAMIQ. Op de teaser is een deel van de neus te zien, met daarin de opvallende LED-koplampen van de nieuwe SKODA. Die zijn uitgerust met dynamische richtingaanwijzers en aparte units voor de dagrijverlichting aan de bovenkant. Het nieuwe model biedt het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een compacte auto en de hoge zitpositie en grote bodemspeling van een SUV.


Nieuwe SKODA KAMIQ gebaseerd op VISION X studiemodel

De nieuwe SKODA KAMIQ vertaalt het ontwerp van het SKODA VISION X concept car door naar een productiemodel. Bekijk hieronder de foto's van de SKODA VISION X concpet car om alvast een idee te krijgen hoe de SKODA KAMIQ er uit komt te zien.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.