Start Karmann Ghia rit 2017 bij Pon Dealer Naarden


5 september 2017

De Karmann Ghia Club Nederland organiseert op zondag 10 september een rit door de Gooi en Vechtstreek. De start van deze spectaculaire rit vindt plaats bij Pon Dealer Naarden.

Start Karmann Ghia rit bij Pon Dealer Naarden

Op zondag 10 september tussen 10.00 uur en 11.00 uur zullen de, naar schatting 45 deelnemende equipes hartelijk verwelkomd worden door Pon Dealer Naarden, Energiestraat 40. Met Pon begon 70 jaar geleden de historie van Volkswagen in Nederland en de Karmann Ghia is een tastbaar voorbeeld van deze historie. De blinkende Karmann Ghia’s zullen geparkeerd staan op het terrein voor de ingang, waar een overzichtsfoto gemaakt zal worden.

De rit zal o.a. gaan door Naarden, Weesp, Ankeveen, Loosdrecht, Hilversum en Laren en zal tussen 16.00 en 17.00 uur eindigen bij de Haven van Huizen,  Havenstraat 81 in Huizen, waar de Karmann Ghia’s zullen worden opgesteld op het parkeerterrein achter het restaurant.

De Karmann Ghia is een Volkswagen die geproduceerd werd tussen 1955 en 1974. Tot 1955 produceerde Volkswagen alleen de bekende Volkswagen T1 bus en de Kever. De Karmann Ghia werd speciaal ontworpen om Volkswagen een sportiever imago te verschaffen. Van het type 14 bestaan een coupé en cabriovorm, van het type 34 bestaat alleen een coupé.

Wilt u meer weten over de Karmann Ghia Club Nederland en de Karmann Ghia kijk dan op de website www.karmannghiaclub.nl.