ŠKODA Kamiq

De nieuwe SKODA Kamiq

Maak kennis met de nieuwe compacte SKODA SUV: de SKODA Kamiq. Stoere looks verpakt in het formaat van een compacte auto. Veel beter kun je de nieuwe SKODA Kamiq niet beschrijven. De nieuwe compacte SKODA cross-over combineert de klassieke voordelen van een SUV, zoals een hoge zit, optimaal zicht rondom, veiligheid en flexibiliteit, met wendbare rijeigenschappen van een coupé in de compacte klasse.

De nieuwe SKODA Kamiq wordt onthuld tijdens de Autosalon van Genève (5 – 17 maart). SKODA heeft nu al een aantal schetsen en teaserafbeeldingen vrij gegeven waarop een deel van de neus met daarin de opvallende LED-koplampen van de nieuwe Kamiq te zien zijn. Die zijn uitgerust met dynamische richtingaanwijzers en aparte units voor de dagrijverlichting aan de bovenkant. Het nieuwe model biedt het beste van twee werelden: de wendbaarheid van een compacte auto en de hoge zitpositie en grote bodemspeling van een SUV.

Ook heeft SKODA al de eerste beelden van het interieur van de nieuwe SKODA Kamiq onthuld. Het interieur combineert ergonomie en emotie met SKODA's gebruikelijke royale hoeveelheid binnenruimte. Het interieur van de SKODA Kamiq wordt gekenmerkt door het nieuwe interieurconcept dat voor de eerste keer is gepresenteerd in de VISION RS concept car. Het instrumentenpaneel met een vrijstaand scherm volgt de symmetrische lijnen van de grille en motorkap en heeft een ergonomische polssteun voor een makkelijke bediening van het touchscreen. Met de optionele Virtual Cockpit, met ruim 10 inch een van de grootste displays in het segment, voegt SKODA in de Kamiq een nieuwe digitale highlight toe. Het instrumentenpaneel past naadloos bij de emotionele ontwerptaal van het exterieur. De ventilatieopeningen aan de zijkant van het dashboard strekken zich uit tot in de portieren, waardoor het ruimtelijke effect binnenin de Kamiq visueel wordt versterkt.

De nieuwe SKODA Kamiq. De compacte stads-SUV.

De SKODA Kamiq is gebouwd op het modulaire MQB platform en biedt ondanks zijn compacte buitenafmetingen de royale binnenruimte die traditioneel bij een SKODA hoort. Met een wielbasis van 2.651 millimeter zitten de achterpassagiers riant; de ruimte tussen de knieën en de voorstoelen bedraagt liefst 73 millimeter. De SKODA Kamiq heeft 400 liter bagageruimte die eenvoudig is te vergroten tot 1.395 liter als de rugleuningen van de achterbank worden neergeklapt.

Gebaseerd op de SKODA VISION X

De nieuwe SKODA Kamiq vertaalt het aansprekende design van SKODA VISION X concept car door naar een productiemodel.

Nieuw interieurconcept

Kort voor de wereldpremière van de nieuwe SKODA Kamiq op de Autosalon van Genève zijn de eerste beelden vrijgegeven van het interieur van de nieuwe cross-over SUV. Het interieur combineert strak design en praktische bediening met SKODA's gebruikelijke hoeveelheid beschikbare binnenruimte.

SKODA Kamiq: nieuwe naam

Het woord SKODA Kamiq komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie.

Nieuw koplampdesign

Opvallend is het nieuwe ontwerp van de LED-koplampen. Die zijn in tweeën gedeeld, met de strip van de dagrijverlichting boven de koplampunits. Daarbij is de Kamiq het eerste model van Skoda met dynamische richtingaanwijzers voor en achter.


Schrijf je in voor de SKODA Kamiq nieuwsbrief!

Wil jij niks missen over de nieuwe SKODA Kamiq? Schijf je dan snel in voor onze SKODA Kamiq nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de nieuwe SKODA Kamiq!