Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info

Nieuwe Epiq aan de basis van Škoda’s elektrische gamma

Robuust, functioneel en authentiek Modern Solid-design 

Škoda Epiq: de elektrische stads-SUV van de toekomst

Škoda heeft de naam onthuld van zijn nieuwe, volledig elektrische stads-SUV en tegelijkertijd een digitaal studiemodel gepresenteerd dat een voorproefje geeft op het nieuwe model. De Škoda Epiq maakt zijn debuut in 2025 en wordt verwacht rond de € 25.000 te kosten, met een ruim interieur van 4,10 meter lengte en een bagageruimte tot 490 liter. Het model valt op door zijn robuuste, functionele en authentieke designkenmerken, in lijn met de nieuwe Modern Solid-designtaal van Škoda. Dit wordt gecombineerd met een geavanceerde digitale ervaring inclusief nieuwe technologieën en rijassistentiefeatures.

Innovatie in elektrisch rijden

Het nieuwe digitale studiemodel van Škoda toont de essentiële kenmerken van de toekomstige productieauto. Met een lengte van 4,10 meter biedt de Škoda Epiq voldoende ruimte voor vijf inzittenden en tot 490 liter bagageruimte. Met een instapprijs van ongeveer € 25.000 is het een aantrekkelijke optie voor nieuwe elektrische autokopers. Ontworpen volgens de moderne Solid-designtaal, biedt de Epiq een maximaal elektrisch rijbereik van ruim 400 kilometer.

Modern Solid: krachtig, functioneel en authentiek 

De nieuwe Modern Solid-designtaal van Škoda combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit. Het design van de Škoda Epiq studiemodel weerspiegelt dit met een stoere motorkap, een nieuw Škoda-merkembleem en een hoogglans zwarte Tech-Deck Face. Deze moderne interpretatie van de Škoda-grille herbergt elektrische voorzieningen zoals de afstandsradar en frontcamera. Multifunctionele T-vormige LED-elementen flankeren de Tech-Deck Face voor dagrijverlichting en richtingaanwijzers, terwijl de lagere, vierkante koplampen zijn uitgerust met Matrix LED-technologie. De robuuste voorbumper heeft een opvallende spoiler in Unique Dark Chrome.

Dynamiek in design

Het zijaanzicht van de auto kenmerkt zich door een hoge, vloeiende tornadolijn die de raamoppervlakken scheidt van de carrosserie en de schouderlijn accentueert. De opvallend gevormde wielkasten bevatten aerodynamisch geoptimaliseerde velgen. De lage, aflopende daklijn gaat over in een dakspoiler voor optimale aerodynamica. Aan de achterkant is een robuuste bumper te vinden met het Škoda-opschrift in Unique Dark Chrome. De minimalistische uitstraling van de Škoda Epiq wordt versterkt door de mat-metallic Moon White lak en opvallende oranje accenten op de dakrails, velgen en bumpers.

Minimalistisch en functioneel interieur

Het minimalistische Modern Solid-interieur van de Epiq legt de focus op praktisch gebruik en duurzaamheid. Met een vrij-zwevende middenconsole met draadloze oplader voor smartphones en diverse Simply Clever-opbergvakken, biedt het interieur veel functionaliteit. Het tweespaaks stuurwiel met fysieke knoppen en haptische scrollwielen maakt bediening tijdens het rijden eenvoudig, terwijl de mobiele digitale sleutel uitgebreide gebruiksopties via de smartphone van de bestuurder biedt. De Epiq ondersteunt bidirectioneel laden, waardoor het een rollende energieopslagunit wordt die stroom kan leveren aan het huis van de berijder of andere apparaten.

Een epische sprong in elektrische mobiliteit

De Škoda Epiq belooft een revolutionaire stap voorwaarts te worden voor Škoda, met een naam die deze belofte onderstreept. 'Epiq' combineert 'epos', wat 'verhaal' betekent, met positieve associaties zoals 'geweldig' en 'opmerkelijk'. Het model wordt de eerste volledig elektrische SUV van Škoda, met een productie gepland in Pamplona, Spanje, als onderdeel van een samenwerkingsproject tussen diverse merken binnen de Volkswagen Brand Group. De Epiq is ontworpen met slimme functies en veelzijdigheid om zowel gezins- als lifestyle-georiënteerde bestuurders aan te spreken, en markeert een belangrijk onderdeel van Škoda's ambitieuze offensief op het gebied van elektrische voertuigen, waarbij de Škoda Elroq later dit jaar het eerste gelanceerde model zal zijn.

Bekijk hier de eerste beelden van de Škoda Epiq

Skoda Epiq - exterieur

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.