volkswagentransporter1-hero-mobile

De nieuwe Transporter - veelzijdiger dan ooit

Volkswagen Bedrijfswagens onthult de toekomst

Nieuwe Generatie Transporter

Aan het einde van 2024 staan er spannende vernieuwingen op het programma bij Volkswagen Bedrijfswagens. De opvolgers van de huidige Transporter 6.1 en Caravelle 6.1 zullen hun intrede doen, beladen met upgrades op alle fronten. Verwacht een aanzienlijk uitgebreide standaarduitrusting, inclusief een digitale cockpit, centraal display en cutting-edge assistentiesystemen. Maar dat is niet alles – deze nieuwe generatie wordt ook aangedreven door geheel nieuwe, efficiënte motoren. Voor het eerst introduceert Volkswagen Bedrijfswagens de Transporter met een scala aan aandrijflijnen, waaronder diesel, plug-in hybride en elektrisch. De toekomst van mobiliteit begint hier!

De Nieuwe Transporter, een Toonbeeld van Strak Design!

Met een gestroomlijnd ontwerp dat duidelijk deel uitmaakt van de Volkswagen Bedrijfswagens-familie, maakt de nieuwe Transporter een indrukwekkende entree. Zijn aerodynamische flair wordt geaccentueerd door standaard LED-koplampen aan de voorkant en LED-units aan de achterkant. Of je nu kiest voor de praktische achterklep of de openslaande deuren, de Transporter is volledig aanpasbaar naar jouw wensen. Ontdek de perfecte mix van stijl en functionaliteit!

Standaard Uitgeruste Pracht

Bij de nieuwe Transporter draait het niet alleen om zijn strakke design, maar ook om de geavanceerde features die standaard worden meegeleverd. Van state-of-the-art LED-verlichting tot een elektronische parkeerrem met Auto Hold-functie, een 12-inch digitaal instrumentenpaneel, en een ultramodern infotainmentsysteem met DAB+, Apple CarPlay, Android Auto en een 13-inch touchscreen. Met extra's zoals een multifunctioneel stuur, regensensor, Lane Assist rijbaanassistent, Autonomous Emergency Braking Front Assist en dynamische verkeersbordherkenning met waarschuwing voor de verkeerde rijrichting, is de nieuwe Transporter klaar om de toekomst van rijden te definiëren!

Brede keuze aan carrosserievarianten

De nieuwste Transporter is beschikbaar in diverse modellen om aan al jouw behoeften te voldoen: gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi (met ramen en stoelen achterin), pick-up dubbele cabine en Caravelle. Voor extra ruimte en comfort zijn de Kombi- en gesloten bestelwagenmodellen ook verkrijgbaar met een verhoogd dak, terwijl de gesloten bestelwagen, dubbele cabine en Kombi ook beschikbaar zijn met een verlengde wielbasis. Bovendien kan het verhoogde dak nu worden gecombineerd met zowel de korte als de lange wielbasis. Ontdek de perfecte Transporter voor jouw onderneming!

Langer en breder

De nieuwe Transporter is royaal gegroeid voor meer veelzijdigheid! Met een lengte van 5.050 mm, een toename van 146 mm, biedt hij nog meer ruimte. De wielbasis is verlengd naar 3.100 mm, en er is zelfs een verlengde versie met een 400 mm langere wielbasis (totale lengte: 5.450 mm). De breedte van 2.032 mm, een stijging van 128 mm (zonder buitenspiegels), komt volledig ten goede aan het ruimere interieur. Of het nu gaat om extra laadruimte of comfort voor de inzittenden, de nieuwe Transporter staat garant voor veelzijdigheid!

Extra laadvolume, laadvermogen en trekgewicht

Dankzij de indrukwekkende toename in lengte, breedte, en wielbasis biedt de nieuwe Transporter nu nog meer laadruimte. Met een (maximaal) laadvolume van 5,8 m3 voor de Transporter met standaard wielbasis en dak is er ruimte te over. Tussen de wielkasten meet de maximale laadbreedte nu 1.392 mm (+148 mm). Het laadvermogen van de Transporter met standaard wielbasis en een dieselmotor is gestegen van 1,2 naar 1,3 ton. Voor de gesloten bestelwagen met dieselmotor (vermogen: 110 en 125 kW) heeft Volkswagen Bedrijfswagens het maximale aanhangergewicht (geremd met een stijgingspercentage tot 12%) verhoogd van 2,5 naar 2,8 ton. Tot slot is de maximale dynamische daklast gegroeid van 150 kg naar 170 kg.

Innovatief in aandrijving

Voor het eerst komt de nieuwe Transporter beschikbaar met plug-in hybride aandrijving (eHybrid) en zelfs een volledig elektrische variant (e-Transporter), als alternatief voor de diesels. Wat betreft vermogen biedt de Transporter keuze uit drie TDI-varianten: 81 kW (110 pk), 110 kW (150 pk) en 125 kW (170 pk). Daarnaast is er een plug-in hybride versie met een systeemvermogen van 171 kW (233 pk) en vier volledig elektrische varianten met 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) en 210 kW (286 pk). De laatste drie hebben standaard een 83 kWh (bruto) groot accupakket, terwijl de basisversie met de 85 kW elektromotor wordt geleverd met een 54 kWh (bruto) variant. De TDI- en eHybrid-modellen hebben voorwielaandrijving, terwijl 4MOTION vierwielaandrijving als optie beschikbaar is voor de TDI-versies vanaf 110 kW. De volledig elektrische modellen hebben achterwielaandrijving, met een versie met vierwielaandrijving gepland voor de toekomst.

Al met al zal Volkswagen Bedrijfswagens met de nieuwe Transporter een breder en innovatiever gamma aanbieden dan ooit tevoren. De Nederlandse prijzen worden nog aangekondigd bij de start van de voorverkoop in het voorjaar van 2024.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.