Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen Bedrijfswagens California concept

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de California (concept)

Wereldpremière op Caravan Salon in Düsseldorf (25 augustus t/m 3 september)

Het Volkswagen California CONCEPT

In 1988 debuteerde de eerste Volkswagen California, afgeleid van een Volkswagen-bus, op de Caravan Salon. Nu, na 35 jaar en 260.000 exemplaren, presenteert Volkswagen Bedrijfswagens trots het Volkswagen California CONCEPT. Dit vooruitstrevende studiemodel wordt enthousiast onthuld in Hal 16 tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf (25 augustus t/m 3 september). Het belooft een spannende prelude te zijn op de geplande productieversie van de nieuwe kampeerbus, die gepland staat voor 2024.

Avontuurlijke flexibiliteit 

De basis voor de California CONCEPT wordt gevormd door de ruime L2-versie van de Multivan. Dit studiemodel is niet alleen geschikt voor dagelijks vervoer, maar kan ook moeiteloos worden omgetoverd tot een avontuurlijke kampeerbus. De toevoeging van plug-in hybridetechnologie zorgt voor extra flexibiliteit, met een krachtige prestatie en een efficiënt brandstofverbruik. Hiermee is het mogelijk om emissievrij en fluisterstil volledig elektrisch te rijden, terwijl de aanzienlijke actieradius avonturiers in staat stelt om onbezorgd verder te gaan. De 'Cali on Tour'-app voegt geavanceerde interactiviteit toe, waardoor dit voertuig voorop loopt in innovatie.

California: een manier van leven

Voor veel gebruikers is de California meer dan een kampeerbus: het is een manier van leven. Verdeeld over vier generaties zijn er meer dan 260.000 exemplaren van gebouwd. De kampeerbussen hebben allemaal één belangrijke overeenkomst: het hefdak. Hiermee creëer je in de bus in een handomdraai extra stahoogte. Uiteraard keert dit slimme hefdak ook terug op de California CONCEPT.

Een terugblik: 35 jaar Volkswagen California

Precies 35 jaar geleden werd de eerste Volkswagen California onthuld, gebaseerd op de Transporter T3, tijdens de Caravan Salon (toen gehouden in Essen). De kampeerbus kwam in de kleurcombinatie Pastelwit en Masalarood en had een stijlvolle wit-grijze kitchenette. Van een speciale T3-editie evolueerde de California snel tot een eigen modelserie. Met zijn aantrekkelijke prijs, slimme details en stevige techniek werd de California meteen een succes: in slechts drie jaar werden er al 22.000 kampeerbussen verkocht.

In 1990 bracht de T4 een revolutie teweeg. Het ontwerp, de aandrijving, de motoren en de beschikbare ruimte werden radicaal vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. Door de voorin geplaatste motor bood de T4 veel meer ruimte, waar ook de California van profiteerde. Tussen die tijd werden ongeveer 39.000 exemplaren van de T4 California gebouwd, tot aan 2003.

Zwitsers zakmes onder de kampeerbussen

Met de Transporter T5 als uitgangspunt, zette de California nieuwe normen voor reis- en kampeercomfort. Het hefdak bevatte een bed met lattenbodem, kampeerstoelen verdwenen in de achterklep en een handige kampeertafel klikte vast in de schuifdeur. De California stond bekend als het 'Zwitserse zakmes' onder de kampeerbussen. Tot 2015 werden ongeveer 55.000 California-kampeerbussen verkocht.

De nieuwe T6 California was uitgerust met diverse veiligheids- en rijhulpsystemen, waardoor de verkoop nog verder steeg. In 2017 werd een verkooprecord bereikt met 15.155 exemplaren in één jaar.

Op 30 augustus 2019 onthulde Volkswagen Bedrijfswagens de California 6.1 op de Caravan Salon. Een innovatief kenmerk was het touchscreen in de dakconsole voor het beheer van belangrijke functies. In de California CONCEPT wordt deze dakconsole vervangen door een tabletachtig beeldscherm. En trouwens, wie zegt dat de California niet meer dan één schuifdeur kan hebben?

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.