Volkswagen ID.5

De nieuwe Volkswagen ID.5

Met de nieuwe Volkswagen ID.5 en de sportieve ID.5 GTX maakt Volkswagen zijn entree in het segment van de elektrisch aangedreven SUV Coupés. De nieuwe leden van de ID. Family zijn standaard uitgevoerd met de ID.software 3.0. Daarmee wordt sneller opladen mogelijk en is de stembediening sterk verbeterd. Bovendien zetten de nieuwe ID.5-modellen de volgende stap op weg naar autonoom rijden.

Beide varianten van de Volkswagen ID.5 staan op het speciaal voor elektrisch rijden ontwikkelde MEB-platform. De aflopende coupé-daklijn geeft de ID.5 een sportieve en elegante touch. Samen met aerodynamische elementen in de voorbumper en de geïntegreerde achterspoiler draagt het aflopende dak bij aan de gunstige stroomlijn en aan een gunstig verbruik. Andere elementen die zijn uitstraling versterken zijn de korte carrosserieoverhangen en de typische ID. LED-lichtsignatuur. Als gevolg van de lange wielbasis is de Volkswagen ID.5 vanbinnen zeer ruimtelijke en lounge-achtige. Daardoor bieden de twee ID.5-uitvoeringen bij relatief compacte buitenafmetingen de binnenruimte van SUV’s uit een hoger segment. Ondanks de aflopende coupé-daklijn is de hoofdruimte achterin slechts 12 mm minder dan in de ID.4. Zelfs met de achterbank in normale positie is al een bagagevolume van 549 liter beschikbaar.

In het nieuwe bedieningsconcept van de Volkswagen ID.5 staat de ultramoderne digitale cockpit centraal. Het digitale instrumentarium en het grote, 12 inch high-res display van het multimediasysteem vallen op door hun heldere weergave en opvallende graphics. Het optionele head-up display met augmented reality-functie projecteert extra informatie in het blikveld van de bestuurder. Dankzij de ID.software 3.0 is de stembediening ("Hallo ID.") sterk verbeterd. De functie heeft online toegang tot informatie in de Cloud en wordt daarmee steeds slimmer. Dankzij We Connect-diensten zijn onder meer realtime online verkeersinformatie, online kaartupdates, online radio en informatie over laadstations op afroep beschikbaar.

Voor de Volkswagen ID.5 zijn drie motoren beschikbaar. In de ID.5 drijft een elektromotor achterin de achterwielen aan. De sportieve ID.5 GTX biedt met aparte elektromotoren op de voor- en achteras de grip en dynamiek van vierwielaandrijving. Elke ID.5 krijgt het grote long-range accupakket dat geschikt is voor 135 kW snelladen. Eveneens geheel nieuw voor de ID. Family zijn Travel Assist, dat gebruikmaakt van zwermdata voor een nog relaxtere, semi-autonome rijervaring, en het geheel nieuwe Park Assist Plus met memory-functie kan de auto automatisch parkeren op plekken die de ID.5 als parkeerplek herkent.


Blijf op de hoogte van de Volkswagen ID.5!De nieuwe Volkswagen ID.5. De stijlvolste vorm van elektrisch rijden.

Wie zei dat elektrisch rijden niet elegant kan zijn? De nieuwe Volkswagen ID.5 bewijst het tegendeel. Als eerste volledig elektrische SUV coupé combineert hij de kracht van een SUV met het stijlvolle design van een coupé. Maak kennis met de stijlvolste vorm van elektrisch rijden, maak kennis met de nieuwe Volkswagen ID.5.

Kracht en souplesse

Het silhouet van de elektrische crossover zorgt voor perfecte aerodynamica, waardoor je minimale weerstand hebt. Het resultaat? Meer efficiëntie en een grotere actieradius. Ook binnen staat je heel wat te wachten: een slim ontworpen interieur met intuïtieve bediening en meer dan genoeg ruimte voor alles wat de dag je brengt.

Elektrische prestaties zonder compromissen

Als het op je wensen aankomt, wil je niet voor de middenweg gaan. Dat hoeft ook niet met de nieuwe ID.5. De kracht van een SUV, de efficiëntie van een ID. en de acceleratie van een sportauto - allemaal dankzij de elektrische motoren, die vanaf de eerste seconde hun volle kracht geven. De ID.5 maakt net als z’n familieleden gebruik van het MEB-platform, waarmee we de motor verwerken in de bodem van je auto. Hierdoor heb jij een hoop meer ruimte en een optimale rijdynamiek. En met het grote accupakket heb je genoeg actieradius voor je dagelijkse ritjes en nog veel meer.

Duurzame sportiviteit: de ID.5 GTX

Waar je ook rijdt, met z’n bovengemiddelde performance verlegt de ID.5 GTX de grenzen van elektrisch rijden. Hij combineert een hoop sportiviteit met het duurzame karakter van een ID. model. De tweede elektromotor zorgt ervoor dat alle vier de wielen worden aangedreven, waardoor je meer tractie hebt. En zonder het gebrul van de motor om je heen: de efficiënte motor is zo stil, dat je alleen de wind langs je auto hoort gieren.


Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De elektrische Volkswagen ID.5 is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de Volkswagen ID.5 het beste bij jou past.

Voorraad nieuw 16

Volkswagen ID.5

Pro 77 kWh

 • Elektrisch
 • 2022
 • Automaat
 • 10 km
€ 55.750

€ 55.200

BTW verrekenbaar

Volkswagen ID.5

Pro 77 kWh

 • Elektrisch
 • 2022
 • Automaat
 • 10 km

€ 55.750

BTW verrekenbaar

Volkswagen ID.5

Pro 77 kWh

 • Elektrisch
 • 2022
 • Automaat
 • 10 km
€ 53.550

€ 53.000

BTW verrekenbaar