Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen Tiguan eHybrid

20 maart 2024

Tiguan eHybrid met 129 km** elektrisch rijbereik

Nu te bestellen als eHybrid plug-in hybride met 129 kilometer** elektrisch rijbereik

De Nieuwe Volkswagen Tiguan: praktisch en stijlvol

Sinds zijn lancering eind vorig jaar heeft de nieuwe Volkswagen Tiguan een warm onthaal gekregen. De derde generatie van deze SUV heeft zelfs vóór zijn officiële release al vele harten veroverd, dankzij zijn praktische bruikbaarheid, stijlvol ontwerp en geavanceerde functies. Je kunt nu zelf de sterke punten van de nieuwe Tiguan ervaren, want hij staat nu klaar voor een uitgebreide kennismaking, met een startprijs van € 46.990*.

De essentie van Volkswagen, verfrissend nieuw

De nieuwe Tiguan, een ware Volkswagen, maar compleet vernieuwd. Het elegante design, geïnspireerd door de Touareg, straalt zelfverzekerdheid uit. Premium materialen en afwerking kenmerken het interieur, met een strak dashboard en ergonomisch ontworpen zitplaatsen. Het geavanceerde MIB-infotainmentsysteem biedt naadloze connectiviteit, inclusief een geïntegreerde Spotify-app. Dankzij het optionele Dynamic Chassis Control Pro kan het rijgedrag volledig worden aangepast aan de voorkeuren, variërend van comfortabel tot sportief.

Hybride revolutie

De nieuwe Tiguan is gebouwd op het MQB Evo-platform van Volkswagen, dat een breed scala aan geavanceerde functies bundelt en deelt. Dit platform is speciaal ontworpen om elektrificatie mogelijk te maken, wat resulteert in hybride aandrijflijnen voor elke uitvoering van de Tiguan. De start wordt gemarkeerd door twee nieuwe 48V mild-hybride opties, waarbij de brandstofmotor wordt bijgestaan door een kleine elektromotor. De 1.5 eTSI biedt keuze uit 96 kW (130 pk) of 110 kW (150 pk), waarbij efficiëntie en krachtige prestaties worden gecombineerd. Deze eTSI-aandrijflijn wordt standaard gekoppeld aan de soepele 7-traps DSG-automaat van Volkswagen.

Nu ook als eHybrid

Vanaf nu is de nieuwe Tiguan ook beschikbaar als eHybrid plug-in hybride, verkrijgbaar in de Life Edition- en R-Line Business-uitvoeringen. Met een elektrische actieradius van maximaal 129 kilometer** en snellaadopties biedt dit model een uitstekend alternatief voor dagelijks gebruik ten opzichte van volledig elektrische auto's. De Tiguan eHybrid is ook bijzonder krachtig, met vermogens van 150 kW/204 pk of zelfs 200 kW/272 pk naar keuze. De dynamische, automatische 6-traps DSG-transmissie zorgt voor een soepele krachtoverbrenging naar de wielen. Met een indrukwekkend maximaal trekgewicht van 2.000 kg is de Tiguan eHybrid perfect geschikt voor bestuurders die een caravan of aanhanger willen trekken.

Standaard rijk uitgerust

De uitgebreide standaarduitrusting van de Tiguan is al bijzonder compleet en kan verder worden aangepast naar persoonlijke voorkeur via de optielijst. Er zijn drie beschikbare uitvoeringen: Tiguan, Life Edition en R-Line Business. De basisvariant, simpelweg Tiguan genaamd, begint bij € 46.990* en bevat standaard functies zoals een Dodehoeksensor (Side Assist), Achteruitrijcamera, Zij-airbags achter, Digital Cockpit Pro, 17 inch lichtmetalen velgen en een indrukwekkend 12,9 inch multimediasysteem met App-Connect.

Voor extra luxe is er de Life Edition, beginnend bij € 49.990* (of € 50.990* voor de eHybrid). Deze uitvoering omvat onder andere Discover-navigatie, Adaptive Cruise Control, een diefstalalarm, elektrisch bedienbare achterklep, getinte en geluidswerende zijruiten en achterruit, LED-koplampen en voegt een elegante chromen dakreling toe aan de standaarduitrusting. Voor alle eHybrid-modellen is het adaptieve onderstel Dynamic Chassis Control Pro standaard.

De dynamische R-Line Business biedt een complete upgrade met R-Line styling voor zowel interieur als exterieur, inclusief sfeervolle Ambient Lighting en 20 inch lichtmetalen velgen. Met eHybrid-aandrijving begint deze uitvoering vanaf € 53.990*.

DISCLAIMER

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.