Audi R8 Coupé

De Audi R8 Coupe V10

De Audi R8 Coupe V10 is een supercar met een eigen gezicht. Hij combineert topprestaties met een strak design en een bouwkwaliteit van topniveau. Bovendien is hij in hoge mate te personaliseren. De 5.2 V10 FSI-motor levert 397 kW/540 pk en 540 Nm en maakt een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden mogelijk. De topsnelheid bedraagt 320 km/h.

Tien cilinders schreeuwen om meer

Een motor zonder pepmiddelen. De 5.2 V10 FSI doet het op eigen kracht. Met behulp van indirecte inspuiting in het inlaattraject en directe inspuiting in de tien verbrandingskamers pompt hij er maar liefst 397 kW/540 pk uit. De krukas draait dan 7.800 keer per minuut in het rond. Het 90-gradenblok met drysumpsmering is zo laag mogelijk ingebouwd, om onderstel en quattro-aandrijflijn te helpen bij hun fabuleuze wegligging, grip en kleefkracht. De tiencilinder laat intussen met genoegen horen dat hij zich vermaakt.

Van het circuit naar de weg

In de Audi R8 Spyder V10 zijn de technieken van het circuit naar de straat gebracht. Dit gaat in combinatie met een prachtig afgewerkt interieur en de soundtrack van de 5,2 liter V10 motor.

Ere wie ere toekomt

Het design mag er zijn, met een tijdloze uitstraling en gespierde lijnen die onmiskenbaar R8 zijn. En de wegligging en balans zijn fenomenaal, mede doordat de motor net voor de achteras is geplaatst.

Kiezen, selecteren en personaliseren

Geniet van een interieur dat je volledig zelf heeft samengesteld. Het leder op stoelen en interieurdelen, de kleuren, stiksels en panelen, omlijstingen van de ventilatieroosters, veiligheidsgordels en meer: uw smaak ziet je terug.Geboren op het circuit, gebouwd voor de weg. Audi R8 Coupé V10 plus

De Audi R8 Coupé V10 plus is de benchmark. Met een vermogen van 610 pk, een topsnelheid van 330 km/h en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 3,2 seconden is hij goed voor adembenemende prestaties. Het scherpe design past daar goed bij. De Audi R8 Coupé V10 plus is onmiskenbaar een bolide met race-DNA.

Een eyecatcher

Een pure supercar met een geheel eigen stijl. Van een andere planeet en toch ook echt een Audi. Met de herkenbare Singleframe-grille en een achterkant waarin letterlijk en figuurlijk zijn grootste kracht ligt. 

Laserscherpe verlichting

Het optionele lasergrootlicht verdubbelt het bereik van de LED-koplampen tot 600 meter. In elke koplamp zit een module met vier krachtige laserdiodes.

Een dikke plus voor de prestaties

De Audi R8 Coupé V10 plus levert 449 kW/610 pk. De enorm krachtige V10-motor is een atmosferisch blok, wat wil zeggen dat er geen turbo’s of compressoren aan te pas komen. Hij draait gretig hoge toeren en maakt indruk met zijn snelle reacties en power overal op de toerentellerschaal.


Break out. De nieuwe Audi R8 Coupé V10 RWS.

Maximale performance. Een adembenemende sound. Exclusieve oplage. De Audi R8 Coupé V10 RWS breekt met een traditie, want voor het eerst in de geschiedenis van Audi Sport passen wij louter achterwielaandrijving toe. Daarmee krijgt rijplezier een nieuwe dimensie. De Audi R8 V10 Rear Wheel Series is gelimiteerd tot 999 exemplaren wereldwijd.

Laat de dagelijkse realiteit achter u

Doorbreek de sleur. De Audi R8 Coupé V10 RWS is voor u gemaakt om natuurkundige wetten te tarten en eens even helemaal los te gaan.

Opzienbarend dynamisch

Benadrukt de sportiviteit, vergroot de exclusiviteit: de Misanorode RWS-striping – perfect passend bij de Ibiswitte lakkleur.

Het geluid van power en vrijheid

De kracht van de tiencilinder motor in de R8 Coupé V10 RWS is niet alleen te voelen. Hij verkondigt zijn vrijheidsboodschap ook akoestisch – en dat is nog zacht uitgedrukt. Ook een sportuitlaatsysteem is leverbaar. De eindstukken in de bumper zijn trapeziumvormig.


Video's en afbeeldingen

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.