Audi TT Coupé

De Audi TT Coupé

De vernieuwde Audi TT Coupé is direct herkenbaar aan de nieuwe driedimensionale singleframe grille en de grote luchtinlaten. De horizontale lijnvoering achter benadrukt de breedte. Een typisch sportwagendetail is de tankdop in het klassieke TT-design. Als optie zijn LED- of Matrix LED-koplampen beschikbaar, beide in combinatie met dynamische richtingaanwijzers. De nieuwe TT staat minimaal op 17-inch lichtmetalen velgen. Optioneel zijn wielen van 18, 19 of zelfs 20 inch beschikbaar.

In het interieur van de nieuwe Audi TT Coupé heerst de typische TT-sfeer, onder meer dankzij de kenmerkende ronde ventilatieroosters en sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen (S-sportstoelen optioneel). Alle modellen beschikken over de Audi virtual cockpit met 12,3-inch display. Deze biedt keuze uit een klassieke weergave (nadruk op toerenteller en snelheidsmeter) en de Infotainment-modus met nadruk op navigatie. Voor de TT-modellen is een sportweergave optioneel. Bij de TTS is deze standaard. De Audi TT Coupé heeft een bagageruimte met een inhoud van 305 liter (Roadster 280 liter).

Op het gebied van infotainment, connectiviteit en assistentiesystemen is de vernieuwde Audi TT Coupé ook helemaal actueel. De MMI-bediening bestaat uit slechts zes toetsen. Bij de topversie MMI Navigatie plus met MMI touch is de bovenzijde van de draai-/drukknop uitgevoerd als touchpad met handschriftherkenning. Ook spraakbediening is dan inbegrepen. Audi connect met een snelle LTE-verbinding brengt online diensten binnen handbereik en met de Audi smartphone interface zijn smartphones eenvoudig te koppelen. Er zijn diverse sound systems leverbaar, onder andere van Bang & Olufsen. De Audi TT is leverbaar met hoogwaardige assistentiesystemen als rijbaanwisselassistent, Audi side assist, active lane assist, verkeerstekenherkenning en de parkeerassistent met omgevingsweergave en achteruitrijcamera.

De Audi TT Coupé. Een designicoon.

De derde generatie van de Audi TT Coupé heeft een omvangrijke update ondergaan. Precies twintig jaar na de introductie van de eerste Audi TT krijgt het actuele model een nog sportiever karakter, terwijl het comfort is verbeterd. De Singleframe-grille heeft nu een 3D-patroon. Met het S line sportpakket, dat ook te combineren is met Audi magnetic ride, is het TT-onderstel 10 millimeter verlaagd. Mooie lichtmetalen velgen, de korte schakelpook met ronde pookknop en de twee ronde uitlaten behoren eveneens tot de kenmerken van deze sportauto. Voeg daar de standaard Audi virtual cockpit en Audi drive select, voor het beïnvloeden van de rijdynamiek, aan toe en het is duidelijk waarom de Audi TT Coupé een van de modernste sportauto’s op de markt is.

Toonaangevend sportief

De Audi TT Coupé is standaard uitgerust met Audi drive select, een systeem om de rijdynamiek in te stellen en daarmee de rijbeleving te bepalen. Andere hoogtepunten onder de carrosserie van de Audi TT Coupé zijn de progressieve besturing, de achterwielophanging met vier draagarmen per wiel en de elektronische stabiliteitscontrole ESC. In snel genomen bochten wordt torque vectoring actief: door korte remingrepen worden de binnenste wielen licht afgeremd en rijdt de auto nog strakker de bocht door. De zeventraps S tronic zorgt voor sportieve prestaties.

Audi Virtual Cockpit

De Audi virtual cockpit is een volledig digitaal instrumentenpaneel. Op dit 12,3-inch grote high-res lcd-scherm verschijnen haarscherpe graphics, zoals een klassiek instrumentarium met grote toerenteller en snelheidsmeter of een futuristische weergave met schermbrede navigatiekaart. Een speciale sportstand tovert het actuele vermogen, koppel en dwarsversnelling tevoorschijn.

Schitterend interieur

De vernieuwde Audi TT Coupé beschikt over een schitterend interieur dat volledig is afgestemd op de bestuurder, met bedieningsknoppen op het stuur voor infotainment en spraakbesturing. De afwerking is daarnaast van een ongekend hoog niveau. Ben je klaar om in te stappen?Afbeeldingen


Kies je uitvoering

De Audi TT Coupé is er in verschillende uitvoeringen. Bekijk welke uitvoering van de Audi TT Coupé het beste bij jou past.

Brochures & prijslijsten

Wij doen ons uiterste best om de actualiteit van de prijzen, uitvoeringen, specificaties en andere informatie te waarborgen. Het is echter onvermijdelijk om alle fouten volledig uit te sluiten. Derhalve kunnen aan deze informatie op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Occasions 1

Audi TT Coupé

1.8 TFSI Pro Line

  • Benzine
  • 07/2010
  • Handgeschakeld
  • 122.339 km

€ 14.450