Pon Dealer & Muntstad
gaan samen verder

Meer info
Volkswagen hybride rijden

Alles over hybride rijden

Ontdek de hybride modellen van Volkswagen

Ontdek de kracht van hybride rijden

Ben jij klaar om de wegen te veroveren met een hybride auto? Hybride auto's bieden de mogelijkheid om zowel elektrisch als op benzine te rijden. Ze zijn niet alleen zuinig en milieuvriendelijk, maar ook verrassend krachtig. Dus waarom nog wachten? Ontdek hier alles wat je moet weten over hybride rijden.

Soorten Hybride

De plug-in hybride

Volledig elektrisch én benzine

Plug-in hybride heeft zowel een elektromotor als een benzinemotor. Zo kun je met de nieuwe Tiguan tot zo’n 129 km volledig elektrisch rijden, voordat de brandstofmotor het overneemt. Dus je woon-werk verkeer kan je gewoon volledig elektrisch rijden. Daarnaast kun je zorgeloos op vakantie, eventueel mét zware caravan.

De mild hybride

Een nieuwe manier om zuiniger te rijden

Voor wie nog niet over wil naar volledig elektrisch rijden, zijn mild hybrids met een eTSI-motor een goed alternatief. Het brandstofverbruik is een stuk lager, terwijl je niets inlevert op prestaties. Hoe het precies werkt? Wanneer je remt, laadt het 48-voltsysteem automatisch bij. Een lager brandstofverbruik, meer kracht en meer comfort – wat wil je nog meer.

De full hybride

Elektrisch autorijden zonder stekker

Full hybrid autorijden is een manier van autorijden waarbij de auto gebruikmaakt van zowel een benzinemotor als een elektromotor om te rijden. Dit betekent dat de auto kan schakelen tussen het gebruik van benzine en elektriciteit om de motor aan te drijven. Zo rijdt de auto zuiniger en stoot deze minder CO2 uit dan een auto op benzine.

Ontdek de hybride modellen van Volkswagen

Plug-in Hybride

Mild-hybride

Wat zijn de voordelen van hybride rijden? 

Hybride autorijden heeft verschillende voordelen, waaronder:

  1. Kostenbesparing op brandstof: Dankzij de combinatie van een elektromotor en een benzinemotor zijn hybride auto's zuiniger, waardoor je minder vaak hoeft te tanken en geld kunt besparen op brandstofkosten.
  2. Milieuvriendelijkheid: Hybride auto's produceren minder CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu. Ze verminderen tevens de uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstofoxiden en fijnstof, wat de gezondheid ten goede komt.
  3. Stil rijden: Door hun vermogen om op elektriciteit te rijden, zijn hybride auto's stiller dan traditionele benzine- en dieselvoertuigen, wat zorgt voor een aangenamere rijervaring.
  4. Verminderde onderhoudskosten: Over het algemeen hebben hybride auto's minder onderhoud nodig vanwege minder slijtage aan remmen en motoren.
  5. Belastingvoordelen: In bepaalde landen komen hybride auto's in aanmerking voor belastingvoordelen, zoals lagere wegenbelasting en subsidies.

Kortom, hybride rijden kan zorgen voor kostenbesparingen, een comfortabelere rijervaring bieden en tegelijkertijd een positief effect hebben op het milieu.

Is hybride rijden goedkoper?

Hoewel de initiële aanschaf van een hybride auto vaak hoger is dan die van een voertuig dat volledig op brandstof rijdt, kunnen de voordelen op de lange termijn aanzienlijk zijn. Dankzij belastingvoordelen zoals korting op de motorrijtuigenbelasting (mrb) en lagere verbruikskosten, kunnen de hogere aanschafkosten gemakkelijk worden gecompenseerd.

Hybride auto's verbruiken doorgaans minder brandstof doordat de elektromotor vaak de benzinemotor ondersteunt. Bovendien profiteren kopers van hybride auto's momenteel van kortingen op de motorrijtuigenbelasting (mrb). Tot 2025 ontvang je een korting van 50%. In 2025 wordt deze korting verlaagd tot 25%, en vanaf 2026 moet de volledige mrb worden betaald.